Medan jag jobbar och sliter

får ni läsa ett Gott och Blandat inlägg så här till fredagsmyset.

Jag är fortfarande glad i själen efter dagens date med Malin och familj ( glömde visst bort dem i mitt tidigare inlägg: de heter Leon, Fabian och Nellie ). Att jag inom några få timmar kommer ha bilen full av fulla studenter känns inte fullt lika jobbigt efter en bra dag.

Innan vi for på daten var vi på ÖF. Idag var det ÖF goes korvgrillning på Gammlia. Väldigt trevligt.

Efter korvätning och bus blev det sångstund. Inte jätte intressant om ni frågar Lilla M.

Och sen gick vi mot bilen, nervösa inför idolträffen.Och eftersom det här ska vara ett GOTT och blandat inlägg så måste jag visa bilder från igår. Jag slavade i köket hela förmiddagen och halva eftermiddagen. Resultatet? Bullar, Snoddas och lingonrutor. Färdiga i tid för att avnjutas till Lilla As namnsdagsfika. Lilla M njöt lite mer än oss andra.

Till middagen sen åt vi rödbetsbiffar, hur gott och lätt som helst. Ett tips är dock att koka rödbetorna dagen innan, man slipper bränna sig när man skalar och river dem då…

Använd lika många rödbetor som medelstora potatisar. Till fem rödbetor behövs:

5 rödbetor

5 potatisar

3-4 msk ströbröd

örtsalt

peppar

lite citronsaft

smör att steka i.

Koka rödbetor och låt svalna. Skala dem och riv dem grovt. Koka potatis och mosa dem, blanda med rödbetorna när potatisen fortfarande är ljummen. Tillsätt ströbröd tills smeten håller ihop. Krydda med salt, svartpeppar och citronsaft.

Forma biffar. Om man vill kan man vända biffarna i ströbröd för panering, annars är det bara att steka i smör ( eller olja).

Vi serverade detta med en sallad av Haricot verts och fetaost med olivolja/citron dressing. Gott och nyttigt. Låt gärna ärtorna vara ljumma vid servering. Mycket mer smak kommer fram då.

Så nu har jag slut på GOTT och blandat. HOppas ni får en fin fredag kväll och start på helgen.

7 thoughts on “Medan jag jobbar och sliter

  1. Hmm, jag har nog aldrig ätit kokta rödbetor så får väl se det som en utmaning. Fast allt vegetariskt är ju läskigt om du frågar E… ;) Och sen var det ju jag och den där potatisen, men den kanske inte smakar något?

    Såg annars ut som en underbar höstdag. Såna man ska ta tillvara på! Hoppas du har en lugn kväll/natt i taxin!
    Kram

  2. Eftersom jag inte vet hur man svarar på Twitter så svarar jag här. Har varit o jobbat i Luleå en vecka så påvägen hem mellanlandade vi i Umeå. Flög över stan, kände igen mig lite eftersom jag bott i Umeå förut.

  3. Härligt med korvgrillning med ÖF. Det blev ett abrupt slut på våra besök till ÖF Ålidhem. Den veckan dom hade stängt för planeringdagar bestämdes det hastigt och lustigt att Henry skulle börja förskolan redan måndagen därpå och sen har jag inte haft tid att gå dit i och med inskolningen. Om du kommer ihåg någon gång när du pratar med Ingela får du gärna hälsa från oss att vi börjat förskolan. Hon lär nog undrat vart vi tog vägen.

  4. Pingback: Vegetariskt för nybörjare | LIWet och vardagen som Liw - Mamma till två inom 16 månader

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>