How to behave like an adult – For dummies.

Jag är verkligen tokigt dålig på att hantera besvikelser. Just nu har jag nära till tårarna för att det verkar som min dator inte kommer komma innan helgen. Igår var det för att jag spillde ut min så hett efterlängtade kopp kaffe och i fredags för att jag inte fick jobbet jag ville ha. Det kan möjligtvis vara lite beroende på att jag för första gången på 2,5 år, jepp ni läste rätt, har mens. Men jag vet ju med mig att jag är dålig på det här med motgångar annars också. Jag hade hoppats att det skulle komma med någon slags instruktionsbok nu när jag ändå är vuxen i stil med How to behave like an adult for dummies. Har inte sett skymten av den än så jag väntar nog förjäves. Inte nog med att jag ofta tar alldagliga skit saker väldigt personligt, som i lördags då jag började gråta för att vi inte fick plats på bussen med barnvagn eller om jag har dåliga körningar i taxin,  oavsett lingonvecka eller ej. Att göra minsta lilla sak till ett personlig vendetta är ju inte särskilt smart men lite så funkar jag. Ingen vidare god egenskap, men hell, vem har inte sämre sidor? Eller är ni alla perfekta? Hur gör ni i så fall?

Nä jag måste nog lära mig att skaka av mig de dåliga händelserna, världen är inte emot mig för att datorn tar 10 dygn längre än beräknat på sig. Busschauffören hatar inte just MIG för att barnvagnen inte fick plats men nog fan är det surt och jag gillar inte sura äpplen. För nej, det är inte särskilt konstruktivt att muttra mindre barnvänliga ord när glaset glider ur näven, gråta när man blir arg eller besviken eller besvara kritik med att kritisera. Men till mitt försvar så har jag aldrig hävdat att jag är vuxen heller, men tydligen så är man det 29 år senare med två barn och jobb.

En annan sak jag borde få instruktionsbok till nu när jag är vuxen, eller i alla fall fast i småbarnsträsket, är att gå och lägga mig i tid så god natt.

8 thoughts on “How to behave like an adult – For dummies.

  1. Stora kramar till dig vännen. Vi måste ses snart tycker jag. Är alldeles för länge sen. Och en spelkväll när vi är piggare än vi var i söndags. Ska se till att skicka sonen till Holmsund så kan vi vara fria en hel kväll utan tjorv med honom.

  2. Du är inte ensam. Ibland känner jag mig som en liten fjantig tonåring som bryter ihop för minsta lilla. Motgångar är verkligen inte min starka sida, även om jag försöker att bara skaka av mig känslan och fortsätta. Fast jag tror det är så, jag bryter ihop i 5 minuter för att sen inte bry mig längre. Men usch så fjantig jag känner mig till och från. Och för mig är det alltid 2-3 dagar innan tant röd kommer på besök.

  3. Jag är likadan, när jag väl är inställd på något har jag så svårt att ställa om ifall det inte blir som planerat.Jag blir sur och ledsen, som ett litet barn…

  4. så bra att nån annan är som jag..igår bråkade vi om hur man ska dosera vällingen och även om han bevisade att han hade rätt så fortsatte jag driva det VARFÖR?!?! jag beter mig ju lika moget som min 3 åring MAn blir som man umgås eller ;)

  5. Att inte få plats på bussen med B-vagn är det värsta. Förstår att du blev less! Annars, kämpa på. Bättre perioder kommer.

  6. Steg ett i den där kursen: försök intala dig själv att det som är nu inte kommer vara för alltid. Det blir bättre! JAG LOVAR!

    Krams vännen!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>