By the window

Hon är ju så himla fin vår äldsta, ja vår yngsta med, men den äldsta hon kan hon. De senaste kvällarna har hon VÄGRAT välling. Så fort vi ger henne flaskan tar hon den men vägrar att äta. Ikväll provade vi att ge henne vällingen i ett glas, hon smakade lite grann och ställde snabbt ifrån sig glaset. Vår teori är att hon har kopplat vällingen med att det snart är dags att sova. Sova det är ju fullständigt onödigt i i hennes ögon. Varför sova när man kan upptäcka världen, busa med hunden eller bara mysa med mamma och pappa. Dessutom får ju lillasyster vara uppe med oss. Nä vällingen verkar nu vara ett minne blott, inte för att vi tänker ge upp än men vi måste hitta någon annan form av kvällsfika. Utan kvällsfika har vi ett barn som vaknar på morgonen, dock inte tidigare än vanligt och är jätte hungrig och grinig. Hungern går att bota men grinigheten sitter i flera timmar. Roligare kan vi ha det.

Gröt skulle kunna fungera om det inte var för att hon vägrar gröt när hon är med oss. så vi får nog prova fil även till kvällen men då riskerar vi samma sak med filen som med vällingen vilket vore synd för det äter hon till frukost och vällingen vägrar hon prompt både på natten och morgonen. Vill inte att filen ska bli ratad på det sättet också. Vi får helt enkelt se hur det blir.

En annan sak hon har fått för sig är att hon inte vill bada, än mindre duscha. Idag fick vi henne ren efter en lång procedur med leksaker och annat, men det tar tid och hon kämpar emot. Det syns att hon tycker det är roligt att  bada men just det där med att bli ren, att tvätta håret, eller snarare skölja ur håret är absolut  inte nödvändigt. Trots, fix, rädsla eller bara för att? Den som det visste.

17 thoughts on “By the window

 1. Vad söt hon är på bilderna! Ja du, precis när man tror att man förstått sig på något så kommer det nya faser och nya rutiner. Hoppas ”jagvillintehavällig” är just en fas som snabbt går över. Kram på er!

 2. Lova har alltiid vägrat väling så hon har fått gröt. Men vi har nyss slutat med det på kvällen och ger henne bara smörgås. Funkar bra och hon sover hela natten.

 3. De förstår alldeles för mycket de där små.. :( Smörgås eller turkisk yoghurt är annars mitt tips till kvällen, några av de få alternativ vi förstått mättar lika bra som välling. Hoppas det bara är en period, att sömnen kommer lättare snart igen!
  Kram

 4. Skall söka ett jobb imorgon, inte hört något alls från den andra jobben jag sökte så jag får nog inte ens komma på intervju där… :)

  kram

 5. Tove tjorvar oxå med vällingen just nu..ibland äter hon men oftast inte.. och bad/dusch strulet känner jag igen från när Elin var i den här åldern.. höll i sig tre-fyra månader sen blev det jätteroligt igen.. även om skölja ur schampo inte är nån höjdare än..

 6. Naken fis =) jätte fina bilder…. Ja nej inge höjdare alls med 3D och deras glassögon, usch aldrig med =/

  Hoppas du får en bra dag i morgon =) kram

 7. Hihi. Som de hittar på di små. Hoppas inte Wilda kommer på såna hyss. Förresten… Testat välling med smak? Min kompis fick helt plötsligt byta då lilleman vägrade den vanliga. Värt ett försök kanske. Kram på er

 8. Åh vad jag önskar att min son ville sluta med välling. Han vägrar ist att sova om han inte får någon. Och sova, det är väl onödigt? Sövde honom i över två timmar igår. Bläää!

  Javisst är det härligt att vara på landet? Ska ni vara det över midsommar med?

 9. VIlka fina bilder! Det är svårt att veta vad våra små vill emellanåt och jag tror också att hon helt enkelt inte vill gå och sova. Amanda är också svår att få i säng och hon vill ibland inte ta på sig pyjamasen eller borsta tänderna för att kunna vara uppe lite längre. :) Hoppas att hon snart vill ha välling igen, det är ju himla bra.

 10. Gud vilken vilja, och vilken pigg unge som inte stupar på kvällen. Vad roligt att Lilla M och Tyra är lika, vissa drag känner man verkligen igen när man läser om andras ungar. Men Lilla Ms slughet och klurighet har hon definitivt inte vår unge. Hon skulle aldrig fatta att om hon vägrar välling kanske hon får vara uppe längre på kvällen.

  Ni får köra helt slut på henne i solen sen när det blir vackert väder! Kram!

 11. Min Bianca har vägrat vällingen i ett par veckor nu. Så här blir det macka och youghurt på kvällen. Hon står sig hela natten och får sen en macka när hon vaknar. Men hoppas din tjej ändrar sig snart igen :) Det är ju himla bekvämt och mysigt med flaskan. Jag hade hoppats att Bianca skulle fortsätta med sin ett tag till, speciellt när det är så smidigt på morgonen att slänga ihop en flaska när jag snart kommer börja amma. Men varför göra det lätt för sig, haha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>