Måndagslista och vart är orken?

Idag måndag är jag lycklig över:

 • på fredag sticker jag och tjejerna från stan, 7 härliga veckor väntar.
 • familjen som är så älskad.
 • sommaren som har kommit med ljusa nätter och långa dagar.
 • sommaravslutning på ÖF imorgon
 • brölopp på lördag, mest troligt helt utan barn.

Vill du läsa fler måndagslistor finns de hos Jenny

Dagens fråga är- vart är orken? Har spenderat eftermiddagen på stan med Helén och Nora. Lämnade Lilla M med Magnus och for ner med Lilla A. Nu efter middagen dog jag i soffan med en ammande Lilla A, huvudvärk och en tjurig Lilla M då Magnus lämnade oss. Phju!

20110613-183554.jpg
Magnus skulle gå och Lilla M blev skitsur och klängig. Nu blir det läggning och sen laddning av mina batterier. Hoppas ni haft en mer trivsam dag. Min räddades av träffen med Helén.

7 thoughts on “Måndagslista och vart är orken?

 1. Ska ni vara borta i 7 hela veckor? :o Det är vad jag kallar semester i så fall.. :) Här ligger vi fortfarande efter planeringsmässigt, att orka eller ha tid känns lönlöst. Snart är det väl höst och vi har inte jgort någonting… ;)
  Kram

 2. Du Liw, gissa hur glad jag blev av din kommentar hos mig! Jag trodde faktiskt jag var ensam om att känna sådär och väntade mig mothugg av värsta sorten och att jag skulle kallas gnällig och allt möjligt, Men. TACK!

  Å så, nu kommer kanske elakaste tipset men, du… sätt dig själv först. Om inte du funkar så funkar ingenting. Du kan INTE gå runt och bära på båda ungarna (även om det blir ett gulligt kort av det!) för då blir du till slut galen och dessutom sätter du dig i rävsaxen. Lilla M KAN klara sig själv, och är Lilla A bara mätt, renblöjad och inte har ont klarar hon sig fint med! Stäng öronen!

  Jag har klarat mig genom att jag inte KUNNAT bära mina barn så mycket som jag velat. Dom har fått lära sig att vara på golvet (gudars så hemskt och brutalt det låter…). Svårt blir ju då när Mattias allt som oftast numera tar den enkla vägen ut (napp som ljuddämpare och upp på armen)… därav inlägget idag. Jag menar, jag är GRYMT tacksam över hur jäkla underbar min man är på ungefär alla vis och han är MER pappa än de flesta jag träffat på, men han kan ju inte vara perfekt i alla lägen! Tydligen ;)

  KRAMS och LÖV!!

  • Men oj, nu när jag läser min kommentar framstår jag ju som värsta Gestapo-morsan… jag menar naturligtvis inte att man inte ska bära på sina barn ”av princip”!! Närhet är viktigt, och små barn behöver liksom stora känna sig älskade och viktiga. MEN. Det kan i längden bli ett problem om själva bärandet och lyftandet i sig blir en lösning på t ex ilska eller utbrott av ”trots och test” hos älskade lilla ungen!

   Mjau. Hoppas jag lyckats göra mig förstådd. Annars, fråga så jag får förklara och försvara mig!

   Krams igen!

   • Du resonerar precis som mig, det där kortet är knäppt när M var på väg ut genom dörren vilket INTE gillas av Lilla M. HOn är i en pappa fas och kan inte somna ordentligt om hon inte vet att han är hemma, rejäla problem när han jobbar kväll/natt. Så jag är ingen bärande förälder, tycker barn ska lära sig tidigt att vara själva, därför ligger Lilla A mycket i lift/sitter/babygym precis som Lilla M gjorde, nöjd eller missnöjd, de ska ju lära sig. Om inte annat för att kunna sova själva i egensäng. Sen får de självklart närhet men inte så till den milda grad att jag bär runt på två, nä då får den med minst akuta behov stå undan och är mina behov störst, typ toabesök, laga mat osv får båda gott skrika, ingen har dött av det ( förutom grannen kanske ;-) ) Gestapo morsa kanske det är jag som är ;-)

 3. Underbar bild! Kan inte säga så mycket till tröst då jag inte är där själv…..ÄN!
  Tycker du har en grym ork och undrar hur jag kommer klara det?
  Håll ut, om några år kommer du le åt den här bilden.
  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>