Var redo – Alltid redo

Som nybliven tvåbarnsförälder har jag upptäckt att det är näst intill livsnödvändigt att leva efter scouternas motto  Var redo – alltid redo. Om jag när vi kommer hem från en tur ute fyller på väskan, tömmer vattenflaskorna och låter dem stå redo vid kranen, fyller på med russin, smörgåsrån och annan nödproviant, diskar ur fruktlådan ( vet jag att vi ska ut igen fyller jag på med ny frukt), slänger skräp och tömmer kameran för att sedan lägga tillbaka den på direkten osv har jag underlättat min egen vardag något enormt. Om jag istället väljer att skita i allt detta och ta det när det är dags att gå ut blir det genast mycket jobbigare, när Lilla M väl förstått att vi är på väg någonstans ja då ska det gå undan, det går inte att gå och dona på i en kvart för att ta  sig iväg utan de praktiska sakerna är det lättast att ha ordning på i förväg.


Vi spenderar mer eller mindre hela dagarna ute så nu ska jag bara bli bättre på att vara Alltid redo hemma också. Se till att maten är förberedd helst färdig så den bara är att värma när vi kommer in till middag för det är verkligen dagens kritiska punkt, där och när vi kommer in för att lägga barnen. Nu är jag dessutom skitglad för att Lilla M äntligen accepterar fruktsmoothie ur påse. Har provat Ella´s kitchen förut och då har hon totalvägrat. Fick en påse från Småfolk av en vän i veckan och det sa bara slurp. Perfekt nödproviant att ha för att vara Alltid redo.

14 thoughts on “Var redo – Alltid redo

 1. Alltid bra att tänka ett steg längre :-)

  Sv; Vi tar gärna vattkopporna nu om det är möjligt, skönt att ha det avklarat. Men än så länge verkar det inte ha bitit på dom att krama på granntjejen :-)

 2. En fråga då: Hur gör ni med lunch/middag? Vad äter ni för att ha det förberett sen tidigare och för att snabbt få fram maten på bordet? Känner att jag kommer behöva öva upp mig i sommar, för min unge gillar då inte att vara inomhus mer än nödvändigt och i det här vädret känns det ju bra onödigt!
  Kram

  • nu när jag har börjat att faktiskt tänka till så har jag för vana att antingen plocka fram något ur frysen ( som alltid innehåller hemmagjorda köttbullar, köttfärssås, lasagne, paj och grytor av olika slag) som jag sedan kokar ris, pasta eller potatis till, ibland är även det klart så det bara går att värma allt i micron medan jag snor ihop en sallad. Sen har jag nödmat i form av blodpudding, pyttipanna och potatisbullar, dels för tatt det går fort, fort men även för att det alltid går att få i Lilla M :-) men som i morgon när vi har fiskgratäng på listan så gör jag den när jag kommer hem efter att ha lämnat Lilla M, snabb kyler den och kan sen stoppa in den i micron när det är dags att äta ( värmer portioner). Om det hade varit en dag då Lilla M inte ska till fsk skulle jag gjort den när hon äter frukost eller när hon sover efter lunch. Sen är ju pastasallad en favorit, håller flera dagar så man kan göra mängder och äta till lunch, det blir nog ganska standard för oss i sommar – kan ju lätt tas med också :-)

 3. hehe länge sedan man hörde det uttrycket :)
  Men tror det stämmer rätt bra, det borde man nog alltid vara :)

  Tack för dina ord, jag känner jag är på rätt väg! :)

  kram

 4. Yes så är det! Det straffar bara mig om jag inte packat skötväskan och lagt fram kläder kvällen innan. MEn ÄNDÅ struntar man i det ibland..

 5. Sv; Den är ljust grå men lite åt det blåa hållet. Färgen där uppe och längst ner stämmer, i mitten ser den nästan rosa ut och det är den inte!

 6. Hm, därför jag aldrig har saker redo eller ens kommer ihåg att ta med mig saker, för jag är inte scout ;-)

  Hörde om helgen, vi funderade på pastasallad ute så man slipper stressa hem till mat. Låter det som en idé?

 7. Godmorgon.

  Ja Stella sover mellan två och två och en halv timme på dagen. Bäst sover hon om vagnen står stilla faktiskt, tror det är så nu pga hon vant sig på dagis. För om vi är ute och går med henne brukar hon alltid vakna då vagnen stannar. Sen har vi hörselkåpor på henne så hon inte ska vakna av något, typ hundar som skäller eller bilar som tutar.
  Det är ganska skönt att hon sover så länge, vid två brukar jag alltid väcka henne om hon sover.

  Hoppas ni får en bra dag! Själv är jag tillbaka på kontoret efter en vecka i Täby och långledigt.
  Jobbigt med långledigt för jag hade nog hellre varit hemma idag som det känns, det är lätt och vänja sig då man får vara ledig några extra dagar.

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>