Inhägnade lekplatser

Har ni inhägnade lekplatser där ni  bor? Inte vi. Hur dåligt som helst för oss som har barn som är så pass små att man inte kan lita på att de håller sig kring en själv när man samtidigt blir tvungen att amma eller byta blöja.  Som det är nu tar jag mig inte ut ensam med flickorna av just den här anledningen, bristen på staket, jäkligt surt.  Nä hur kan det komma sig att det är så?

Det översta staketet vore perfekt den nedre plankan är verkligheten.

// och till er som kommer hugga på att man inte kan lämna ett barn utan uppsikt bara för att det är staket. nej det kan man inte, men man behöver inte oroa sig för att de ska hinna rymma ut i vägen eller iväg i skogen om det finns något som fördröjer dem så man som upptagen förälder kan lägga ifrån sig det som tar ens direkta uppmärksamhet, i mitt fall ett ammande barn.

13 thoughts on “Inhägnade lekplatser

 1. Vår förening har staket runt vår lekplats, ett sånt där grönt.
  Hur perfekt som helst, självklart har man ju uppmärksamheten på henne, men en 16 månaders är jävlig snabb att springa iväg (ungefär som mjölken, så fort man vänder ryggen till så kokar det över), därför är det skönt med att det är inhägnat, då blir det inte lika lockande att dra iväg.

 2. Vi har inte heller något inhägnat, men vet att det finns områden i stan där det är staket kring sandlådan iaf… Känns ju som att det vore rätt praktiskt!
  Kram

 3. Jag vet 1 lekpark här hos oss som är inhängnad och det är den som ligger vid stationen. men alla andra 20 jag vet om tror ja det inte finns. om det inte är en skolgård vill säga.

 4. Här är inte heller något som är inhägnat, ja förutom i stan då. Men det är inte så där jätte ofta man sätter sig i bilen för att kunna leka.

 5. Saknar inhägnat här med. Det finns faktiskt en som har liiite staket och tjohoo den är bra men den ligger å andra sidan precis intill en vältrafikerad stadsgata så… njä, helt utan uppsikt (du vet hur jag menar hoppas jag!) vågar man inte släppa där heller :(

  Vi har en riktigt bra lekplats här, stor och bra gungor och rutschkansprylar och en liten karusell och lite naturlig omgivning att klättra på och gömma sig i men förutom staket saknar mina kompisar och jag där också en bajamaja. Hur jäklans svårt hade det varit liksom? Menmen. Det är straffet med för tidigt blöjfria barn. Hundbajspåsar har varit mina bästa vänner fler gånger än jag kan räkna…

 6. Jag saknar också staket. Har påpekat det flera gånger. Nu tar sig förvisso vilden över allt men ändå, det blir en mer markering på att nu är vi här.

  Det är ju anledningen till att vi tycker dagis är så bra att sitta på. Och det är märkligt att man inte har staket kring lekparker. Att påstå att det är för att man ska ha koll på sina barn är bara idiotiskt. Finns en anledning till varför dagis och skolor har staket

 7. Håller med staket behövs. Det är inte för att man inte skulle ha uppsikt utan de små är så attans snabba och då kan det lätt hända en olycka. Speciellt när man har en till att ta hand om. Det handlar ju om barnens säkerhet. Vilka fina kläder Lilla M har på sig! Ha en fin helg och massa kramar!

 8. Gör dom vi, belägra en förskolegård! Så grymt bra, men funkar bara på helgen. Jag går till en som ligger lite bakom och inte syns från nån väg eller gångväg. Jag tar med en kanna kaffe, tidningen och en sprattlig unge. Och helt inhägnat, hehe.

 9. gör som jag, belägra en förskola! Funkar ju såklart bara på helgen. Vi går till en som har en hyfsat liten gård och som man inte kan se in i om man passerar förbi. Så man kan sitta helt ostört. Jag tar med en termos kaffe och tidningen. Sen får Tyra härja runt bäst hon vill. Ut tar hon sig ju inte.

  • Så gör vi med på helger och kvällar, men nu när jag börjar ha Lilla M 15 h på fsk bara blir det till att tillgodose bus behovet även på vardagar på ett annat sätt, då är det krångligt med oinhägnat :-(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>