Hjälp!

Hur gör man? Hur får jag den på kvällarna omättliga nyfödingen att släppa mitt bröst och ettåringen som det tar två timmar att natta att falla tillbaka i gamla mönster?
För Lilla A finns det två konkreta lösningar ersättning eller napp, samt att magknipet försvinner helt, bättre är det men inte helt bra så hon ammar även för att fisa.

Med Lilla M är det en annan femma. Flera är ni som skrivit att ni också har eller har haft insomningsstrul i just den här åldern och ja, allt pekar mot en utvecklingsfas, mönstret känns igen. Men även om det är övergående så är det tärande, med mig somnar hon mycket fortare än med Magnus men Lilla A låter mig inte lämna henne.
Vad har ni för nattningsrutiner? För när den här fasen är över då jäklar ska läggningen ommodifieras. Vi har hittills haft det lätt med Lilla M, hon somnar så fort hon får flaskan i mun så därför har hon fått flaskan i sängen. Men nä, det är för bräckligt så tips är mer än välkomna. Har ni tips på hur vi ska genomleva fasen smidigare så bring it!

16 thoughts on “Hjälp!

 1. å ja sitter som en nappersättare :( ingen höjdare då det händer. freja vägrar napp! ja blir smått galen. vissa perioder om dan är alltid värst dessutom. morgon å kväll. suck! har tyvärr inga bra tips. sitter lika mkt fast i skiten!

 2. Är rädd att jag har oerhört lite tips att ge, just nattningen har alltid fungerat klockrent för mig och Zacharias. Förut så var det att en kvart innan sängdags säga åt honom att det var på g, och att han fick klä av sig. Sen var det bara att ge flaskan, säga gonatt och vips så sov han. Nu är det lite samma sak, fast han tjurar och argumenterar i några minuter, och han får ingen flaska. Typ.

  Tips för att genomleva det dock involverar obscena mängder godis och piggelin. ;)

  • Haha, då rullar vi fram om en vecka ;-)

   Sånna där nattningar är ju det vi är van vid. V I L L H A T I L L B A K A!

 3. med theo gick det så lätt med napp. men med freja så får hon kvällningar å kan inte ha dden i munnen. provat några nappar. ja fick ju väldigt ont i brösten så ja provade sådana här skydd som finns på apoteket. som man sätter på bröstet som ja ta trycket av från dem.. å dem fick hon tom kvällningar av.. så ja e körd!

 4. Usch, har tyvärr inget vettigt att komma med i det här.. :( Fast här har vi varit noga med att aldrig låta henne somna med flaskan, så det beror väl mycket på det också, jag vet inte hur man kommer ur den cirkeln när den strular!
  Ärligt talat har jag för mig att vi helt enkelt gjorde omtag. Det vill säga, när det strulade så fick hon komma upp och vi gjorde om hela nattningsproceduren. Då brukade det fungera efter 2-3 gånger. Vi borstade till och med tänderna varenda gång.. :D

  Hoppas du hittar en lösning som fungerar tills det förändras igen!
  Kram

 5. Det är jobbigt det där när man blir som en napp för sin bebis. Tore har fortfarande perioder på kvällarna då han vill ligga nära, nära för att snutta. Nu börjar slutet för amningen närma sig här hemma. Hoppas att Lilla Ms fas snart är över och det blir enklare kvällar för er igen!!
  Kramar

 6. När det strular för mycket här så börjar vi med om från början. Han får komma upp, sitta uppe kanske en kvart eller så och sen brukar det fungera.
  Ibland är han inte trött på en gång och då får han läsa bok men han ska ligga i sin säng. Jag hade ganska svårt när han var i Lilla Ms ålder men det var mer att jag var för vek. Oftast då somnade han i vår säng och sen bar jag över honom men det är inte att rekommendera.

  Kanske att flytta er längre och längre ut ur rummet. Ena kvällen bredvid, andra vid fotändan, tredje mitt i rummet, fjärde vid dörren osv. Har ingen aning men det kanske kan fungera. Eller att hon får läsa bok tills hon somnar.

 7. Jag fundera bara på detdärmed Lilla Ms flaska, för vi gav också nångång flaska i sängen (kanske från 8 månader till 1 år). Vi sluta med det för vi märkte att det gav honom mera energi och att han istället för att bli trött, blev pigg. Så det kan ju vara nåt att tänka på. Annars har jag ingen aning om hur det ska funka, hos oss blir det säkert så att jag ammar och läser sagor samtidigt och så somnar vi alla samtidigt.

 8. Samma här. När lillan föddes började de båda större strula med läggnigne, tror på utvecklingsfas men även att de reagerar på den stora omställningen det ändå är att få en till familjemedlem. Viggo är lite rädd att vi försvinner för vi åkte ju in till BB ett par gånger innan hon kom och de fick vakna med en annan person än när de la sig. Jag känner också att jag vi vill ha tillbaka våra kvällar. kl 20 är det tysst men då ska Gry amma och jag vill sova. Så nu kör vi hår på saga i sängen kl 19 att vi ligger bredvid en stund och sen går vi. Men han bär ledsen och vi får kämpa. man ger efter ibland och ligger kvar tills han somnat men det är ju ohållbart i längden. Så jag vill också få ett bra tips!

 9. Amningen kan jag inte tipsa om, Oliver åt ”bara” var tredje timme, först amning sen utpumpat och den matningen kunde ju D ta.
  Med nattningen nu är vi stenhårda, inget komma up. Så länge han inte är ledsen får han ligga och grejs och blir han ledsen/arg går vi in och stoppar om honom och drar vår lilla ramsa. Men allt går ju upp och ner. Hoppas det blir bättre snart! Kram

 10. Min Bvc sköterska berätta att när bebisarna blir ca3veckor så har de en ätar period, då de äter konstant för att få mer mjölk i tuttarna.
  Har med märkt att Meya helt plötsligt äter mer igen och att magknipen börjar komma. Blir semper droppar här.

  Har tyvärr också problem med nattningarna och har haft en lång period ;/

 11. Jobbigt att det strular med Lilla Ms läggningar. Vi har också lite struligare nätter nu. Det går i perioder.

  Vi har en läggningsrutin som tar cirka 30 minuter då vi alltid gör samma sak. Den avslutas med att vi sjunger två vaggvisor och ger Albin nappen. Sedan säger vi ”godnatt” och låter honom somna själv. När vi bröt mönstret att han somnade genom att amma sig till sömns eller somna med nappflaska (när jag slutat amma) blev våra läggningar mycket bättre. Nyckeln för oss har alltså varit att han ska somna själv, inte med flaska. Men det är ju så olika för olika barn.

  Det där med att du är Lilla As napp känner jag igen. Jag var Albins napp dag som natt de första månaderna. Han tog ÄNTLIGEN napp när han var fyra månader. Jag minns att kvällarna var värst och att jag kände mig så låst. Då var det amningsmaraton som kunde pågå i flera timmar och vi försökte få honom att ta flaska på kvällarna men icke. Hoppas Lilla A kan nöja sig med napp för att stilla tuttbehovet, annars är ju ersättning ett bra alternativ om hon är hungrig och tar flaska. Så får du händerna fria.

  Kram

 12. Benjamin får en vällinggflaska kl 20 i soffan, när den är uppäten går han o pappa in på toaletten där de borstar tänder sen pussar ja honom gonatt o sen lägger vi honom i sin säng i sitt rum med napp i mun o en speldosa på.

  Hoppas du får ordning på kvällarna så de inte är så struligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>