En bild säger mer än tusen ord

Det är så jäkla svårt det här. Att förstå. Lilla M som de senaste 16 månaderna varit vårt allt, vårt nav, axeln kring vilket vårt universum roterar har nu fått ett syskon. Hon är stora syster. Blott 16 månader gammal anser vi henne som stor. Eller det gör vi inte för vi kan inte förvärva henne kunskaper och färdigheter som hon inte har, men i jämförelse är hon stor. Någon frågade just detta om hon inte känns stor och min första tanke var som Gulliver bland lilleputtarna. Lilla M är enormt stor fysiskt i jämförelse med Lilla A och då är hon blott kring 85 cm lång och 12 kilo tung men i jämförelse med 52 cm och 3,7 kilo är det stort. Ja rent av i Gulliver proportioner.

Att innan Lilla A kom försöka föreställa sig hur liten en bebis är eller hur stor Lilla M skulle kännas var omöjligt, ja hela tanken på en bebis, förutom Lilla M, var absurd. Nu är det fullt naturligt, men proportionerna är fortfarande svåra att smälta.

När jag tittar på den här bilden inser jag hur liten Lilla M faktiskt varit och hur mycket ett barn växer på 16 månader. Lilla As fot är så liten och tänk att jag senast förra veckan tittade på Lilla Ms fötter och förundrades över hur lite jag tyckte de hade växt sen hon föddes. Jag har dålig verklighetsuppfattning, väldigt dålig till och med. Små fötter är det förvisso än, men stora avtryck lämnar de från dag ett.

13 thoughts on “En bild säger mer än tusen ord

  1. Så vackert så jag nästan börjar böla igen! Helt galet att ens föreställa sig såklart! Så små, men ändå så vansinnigt stora!
    Kram

  2. Oj vilken fin bild, du borde printa och rama in vettja. Jag måste få komma förbi och snusa på underverket och leka med Lilla M en dag framöver, när min whiskeyröst och tbc-hosta gått över. Massor med kramar till er alla!

  3. Vilken underbar bild! Skulle också vilja ha en sån bild på grabbarna .. men det känns lite för ”sent” nu .. och skulle dom kunna sitta still medan man tar en sån bild?!

    svar: Ja, man måste bli medlem. Men jag gillade dealen. Hellst med tanke på att jag i flera dagar tänkt beställa presenter till Edvin från just Lekmer ;)

    Kram!

  4. Vad ska jag skylla på som inte är vare sig gravid eller ammar och börjar gråta när jag såg det helt underbara fotot? Hm… PMS kanske? ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>