En komplikation

God morgon.

20110429-062429.jpg

Här har vi precis vaknat, Lilla A äter och jag samlar mod inför att gå på toaletten. Inte så att jag tycker det är läskigt pga förlossningen utan på grund av huvudvärken jag har sedan förlossningen. I slutskedet var jag väldigt väldigt smärt påverkad, bara lustgas och Lena (BM) kallade på narkosläkaren för EDA. Nålen hann sättas men r jag sitter där på sängkanten och de ska tejpa känner jag att mini var på väg ut. Efter att ha fått rummet att förstå att hon var verkligen på G gi ck allt fort. I tumultet blev det lite fel så jag lider av en svit efter en bedövning som aldrig kopplades på.

Svår huvudvärk efter ryggbedövning beror oftast på så kallad durapunktion, vilket innebär att epiduralnålen oavsiktligt orsakat ett hål i den hårda ryggmärgshinnan. Det händer en person på 100 och ungefär hälften av dem får huvudvärk. Typiskt för den här huvudvärken är att den kommer i stående eller sittande ställning men försvinner när man ligger ned. Smärtan är ofta intensiv och om den inte går över inom ett dygn genom att man dricker rikligt med vätska och tar värktabletter brukar den behandlas med så kallad blood-patch. Det innebär att lite av kvinnans eget blod sprutas in i epiduralrummet för att täta hålet i ryggmärgshinnan. Lindringen brukar komma snabbt och är oftast god. I enstaka fall kan behandlingen behöva upprepas. text tagen från vårdguiden.se

Just nu är jag liggandes hela tiden, ammar liggande och så vidare. Tack vare denna huvudvärk har dock Magnus fått stanna över natten trots fullbelagd avdelning. Och så är det ibland, shit happens! Ingen idé att hänga läpp men det gör ont, även i ryggen vilket nästan är jobbigare när jag måste ligga raklång hela tiden.

Ingen idé ni frågar om förlossningen, eller varför jag fick EDA så sent. Hur jag fick min revansch får ni läsa om när jag smält det hela lite mer :-)

27 thoughts on “En komplikation

 1. Vad tråkigt att du drabbades av något så ovanligt mitt i allt fantastiskt. Ser fram emot att läsa dina förlossningstankar när du samlat dem! Förmuleringen ”hur jag fick min revanch” låter lovande!

  Grattis igen!

 2. Åh jag blir så gråtig nu. Tänk att du har två finingar nu! Hoppas huvudvärken snart går över så du får njuta fullt ut! Låter som amningen går bra iaf :-)
  Kram!

 3. Blah jag har haft ett gäng patienter med durapunktion och är därför livrädd för Eda. Hoppas du mår bättre snart!
  Och du, jösses va fin hon är!

 4. Så jobbigt att det skulle bli så vännen!! Men tur att du slipper jobbig huvudvärk när du ligger ner i alla fall.
  Och hon är så otroligt gullig lilla Lilla A .. kan tänka mig att du bara ligger ner och ler och myser nu!!
  KRAMAR

 5. hmm, en kompis till mig drabbades av det där..tror jag. eller ngt liknande. hon hade huvudvärk i veckor efteråt. hoppas verkligen det går över för dig!

 6. Vila upp dej o tänk på dej själv och din familj … ,inlägg för oss läsare o berätta om din förlossning kan du göra sen, vi finns här då =) men nu ska du bara tänka på dej själv o familjen.

 7. Stackare! Jag drabbades som sagt av det där förra gången. Var helt handikappad. Men be att de gör en sån där blood-patch. När de gjorde det på mig så hjälpte det på ett par timmar! Jag låg efteråt och vågade inte röra mig av rädsla för smärtan när läkaren kom och bad mig resa mig upp för att se om det blivit bättre. Jag trodde han var tokig, men så ställde jag mig försiktigt upp beredd på den hemska smärtan, men den kom aldrig :) Sen fick jag visserligen ont där de stuckit istället, men det var en hanterbar smärta.

  Lycka till!

 8. Grattis till lilla Lilla A :) Himla snyggt namn ni valde måste jag säga =)
  Hoppas du snart kan känna dig piggare och bli av med huvudvärken!!!!
  Kram

 9. Jag har ju varit bortrest och missat allt ;-) Min blogg har gått på ”auto-pilot” och jag sände tankar till dig från fjällen………. Det är över! Hurra! Blir ledsen när jag hör om din komplikation…… :-/ Håller tummar och tår att den läker snabbt och försvinner. Funderar på att slänga ett mail sen, men låter dig landa och smälta. Du vet att du kan maila mig om du har några tankar. (två svåra erfarenheter rikare, fast på två olika sätt)

 10. Vad synd att detta hände just dig!! Hoppas att det går över snart. Hon är verkligen underbart fin lilla Lilla A! KRAM

 11. de skvallrade på dagis idag om att mait äntligen blivit storasyster :) GRATTIS! hon är underbart söt, precis som sin syrra ;) hoppas huvudvärken släpper snart så ni får åka hem och njuta på riktigt!

 12. Nej!! Din stackare:0(
  Nu blev jag ämnnu mera skräck injagad av förlossningar änn jag redan e :0(
  Krya på dig nu!!
  Kraaaaam

 13. Usch så jobbigt med huvudvärken, hoppas den ger med sig snart.
  Och vilket fint namn ni valt till lillasyster, gillar det massor, Kram och trevlig helg

 14. Grattis till er alla. Jag lider med dig, att denna ovanliga komplikation skulle drabba just dig… Men jag är övertygad om att det snart blir bättre! Lilla A är gudomligt söt.

 15. Herrejösses vilken resa… nu förstår jag ju lite mer och vilket helvete du har.. hemskt att bara kunna ligga ner hela tiden. Tur att du har karln din som hjälper o stöttar.

  Hoppas det går över nu snart så du får komma hem o starta livet som tvåbarnsmor på riktigt!!

  Många kramar

 16. Pingback: Kanske en Förlossningsdepression? | LIWet och vardagen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>