En utedag

Jag och Lilla M startade ju som ni märkte dagen alldeles för tidigt. För att inte väcka den björn som sover (sambon efter nattjobb) gick vi ut vid kvart i nio och var ute i 90 minuter. Min plan var lekplatserna på kullen, såg igår att de tinat fram, Lilla Ms var en helt annan.

Lilla M snokade snabbt som ögat reda på en kvarglömd boll och fram tills dess att det kom en pojk i lågstadieålder var den jätte intressant. Även konstgräset är intressant för någon som upptäcker världen för första gången, igen.För så är det verkligen, förra våren var hon så pass stor att hon kunde iaktta, under sommaren kröp hon runt och på sen hösten började hon gå, dock är det inget hon minns så alla intryck och fysiska upptäckter är inte för första gången men ändå nya.

Sen gick vi in, tanken var att äta men lilla damen var helt slut efter att ha jagat runt storkillen i en dryg timme så hon somnade med en flaska välling. Jo, jag somnade också, utan välling dock. Sen vid 13.30 gick vi ut hela familjen igen och den här gången blev det en tur till lekparkerna. Och jo, jag skriver det i plural för det är inte mindre än 7 olika lekparker för alla åldrar och äventrylighet inom en radie på 150 meter.

Det finns få saker som är så roligt som att skjuta på vagnen, den är så lättrullad och Lilla M ser ju framåt genom Minis tänkta liggplats. Ni ser henne där baki va?

Det är sällan vi har leksaker med ut, idag fick spadarna hänga med dock, lite sandlek är aldrig fel.  Jag är av den åsikten att ute leker man med det naturen har att erbjuda. Låter fantasin flöda och aktiviteterna anpassas efter det som finns att tillgå. Varför åka på lekland när man kan gå ut i skogen eller bara ta en upptäcktsfärd i kvarteret? Jenny skrev ett tänkvärt inlägg om det här för någon dag sedan.

Ja ni ser rätt. Våren är kommen på riktigt även i Umeå.

Sen hittade jag en gunga att vila i efter vår promenad. Dock tyckte Lilla M att hon skulle vara med på ett hörn också.

Sen lämnade jag far och barn så här och gick hem och dammsög. Yeay.

Jag dog en skvätt efter dammsugningen och har nu planer på en super duper lugn kväll. Vad har ni haft för er idag?

9 thoughts on “En utedag

 1. åh visst är de gungorna bra! himla kul att kunna gunga tillsammans tycker jag.
  och ja, yey för utelek. blir inte bättre. bra både sensoriskt och motoriskt för de småliven, varför krångla till det liksom?
  här har det dock mest varit inne slöande till astrids sorg.. stackars lilla som piggnat till idag..
  men ja hon kom ut en sväng när vi cyklade till affären och sedan gick till apoteket.

 2. Vi har skruvat, borrat och byggt kök. Sedan passade vi på att äta middag och fira Eriks pappa som fyller år idag.

  Vilma har turen att bli upplockad av sina fina farföräldrar och fick var med dem på em. det är verkligen inte kul för henne då vi bara tråkar i köket. Tur hon kan gå in och ut på baksidan och ”koppa” hon har spadar, två gamla träskor och en trehjuling därute och hon roar sig länge med lastning av snö och skor, snö i skor eller bara med att putta runt på cykeln.
  Stor kram från rödäng!

 3. Åh ja verkligen härligt väder, och varmt! Hörde nyss på nyheterna att det hade varit 18 grader varmt här i Gävle idag. Det är ju inte helt fel. Ser ut som ni haft en toppendag. Kul att vara ute och leka så mycket. Bra att det finns lekparker då man inte har någon egen trädgård.

 4. Fina bilder på eran dag!
  Hink och spade är A & O när vi går ut! I hinken gölr dom numera maskbo och snigel”akvarium”, haha ungar!
  Bushus är bra töiga och regniga dagar, snacka om aktiviteter!

  NU är det snart bara 24h kvar för min gissning att slå rätt, men jag misstror ICKE, det brukar säga swisch med andra barnet ;-)

  Kram

 5. Hej!

  ville tacka dig för rådet du gav mig! SKA TESTA DET REDQAN IDAg!
  Hit kommer jag flera gånger
  kram och lycka till med bebisen

  Catherine

 6. Vi har också vart i lekparken idag och tog faktiskt för första gången med leksakerna :)
  Sen måste jag bara säga vilken fin mage du har och eran dotter verkar vara ett riktigt charmtroll :)
  Ha en trevlig fortsatt helg!

 7. Vi har också vart i lekparken idag och tog faktiskt för första gången med leksakerna :)
  Va snö ni har kvar och vi jämför med här hemma, sen bor jag ju iochför sig i Västerås som ligger längre ner.
  Sen måste jag bara säga vilken fin mage du har och eran dotter verkar vara ett riktigt charmtroll :)
  Ha en trevlig fortsatt helg!

 8. Härligt när man kan lämna man och barn i lekparken och bara gå hem! även om man går hem och dammsuger så är det så skönt att få vara för sig själv :-)

  Sv; Jo det var ju just det, makaroner lite överallt där dom inte ska vara…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>