Ska jag göra det där igen?

Alltså jag vet att det är lite sent att ångra sig nu, men vad fan har jag gett mig in på? Jag vill inte föda barn igen, eller jo, om jag får ha lite lagom ont en natt, vattnet går efter frukost och barnet är ute vid lunch, då kan jag tänka mig att föda barn. Men en 18 timmars sejour på förlossningen med tillhörande dygn av latensfas. Aldrig! Det ska inte hända, gör det det får de döda mig innan de får ut ungen.

Faran med att vänta andra barnet är att alla, jepp ALLA försöker peppa en med orden ”det går så mycket fortare och smidigare med andra”. Säkert så i de flesta fall men jag litar inte på att min kropp fattar det. Att jag fattar det. Så jag ställer in mig på en lång och utdragen förlossning där det mesta kan gå fel så blir vi glatt överraskade av allt som är mindre dåligt. Så länge jag inte får samma personal. Det är nog banne mig det viktigaste.

Nä jag borde verkligen inte kolla på en unge i minuten, påminn mig nästa måndag är ni snäll. Vad hände? För några veckor sedan var jag revansch sugen, nu är jag slå-mig-i-huvudet-med-en-golfklubba-så-jag-dönar-av-när-det-är-dags sugen. Saker som INTE  är lika!

God Natt!

13 thoughts on “Ska jag göra det där igen?

 1. Hmm… jag tänker inte säga att det går snabbare. Det fick jag också höra men ändå blev det två dygn med värkar innan det började hända grejer. Men vissa fördelar har man av att ha fött ganska nyligt. Man får hjälpa till mer istället för att bara vänta. Vägen är redan plogad, om man säger så. Jag hoppas verkligen du får revansch och det tror jag att du får när det väl är dags på riktigt.

 2. Ska jag ta ett snack med din kropp eller?! Klart den ska göra så! Tredje gången är värre dock, så skaffa inte fler sen. Kan du inte få ett snack med någon doula lite extra nu? Det är bra att prata med någon som är expert.
  KRAM!

 3. vi kan påminna varandra nästa måndag att inte kolla =) ,asså jag förstår inte hur foilk kan gå igenom det där IGEN, föda barn en gång ja visst för då vet du inte hur det är. ,men IGEN. nää aldrig. Å nu är jag en av dom ska ska göra det igen, asså nää vafan tänkte jag där igentligen ;P

 4. Jag ska inte säga att det kommer gå fortare, jag förstår hur du känner. Men försök tänka positivt ändå! Jag är övertygad om att man kan bromsa sin kropp själv. Med Douglas var jag as negativ i typ 20 timmar och öppnade mig inte ett skit. När jag sen tänkte positivt så hade jag öppnat mig från 4 till 10 cm på en timme typ. Jag säger inte att det kommer funka men försök så kanske du får tillbaka den bra känslan för förlossningen.. Stor Kram!

 5. Jag hoppas att du får en revansch och annan personal! Jag upplevde att man tog mig mer på allvar denna gång eftersom jag inte var förstföderska. De lyssnade mer på mig och kunde inte kontra med allt ”normalt” de säger till en när man är helt grön…

  Grattis på namnsdagen!!!

  Kram Stina

 6. Oj, så jag minns den känslan! Man nästan hatar sig själv för att man gett sig in på det IGEN. Men tänk på efteråt .. när ni har mini på magen, då alla smärtor är borta och ni har en liten goluktande knytte på magen. Enkelt för mig att sitta och skriva det .. men lite kanske det hjälper?
  Kramar

 7. Puss o grattis på namnsdagen. Du är en superkvinna och jag tror i alla fall att du kommer klara förlossningen galant… och mitt motto är att jag alltid har rätt. ;)

 8. Jag är själv gravid, dock ”bara” i v 20 (imorn) och jag tycker ”En unge i minuten” är perfekt för mig, det är som terapi! Allt jag ser försöker jag printa in i min skalle, ligger och tänker på det på kvällarna att jag ska minsann lära mig av de andra! Frågan är bara hur bra det kommer bli när jag väl är där och ska trycka ut min bebis?! Jag var så ung när jag var 16, gjorde en tatuering i svanken och därför är det osäkert om jag kommer kunna få epidural om jag vill det. Måste lära mig allt om att hantera smärtorna vid en helt naturlig förlossning. Spännande.

  Hittade din blogg precis idag faktiskt, vet du vad den lilla ärtan i magen är för en liten?
  Kommer fortsätta följa dig med spänning, ha det gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>