Att bli fyra

Pratade med min älskade pappa ikväll. Han var lite orolig för mig, jag har nog varit ganska pessimistisk, trött och gnällig här inne senaste dagarna (månaderna, veckorna??) så han ringde och ville höra hur jag lät. Vi pratade senast i söndags så det var inte som om han inte hört den sista månaden. Hur som helst så sa han något som jag ska försöka ta fasta på den här sista tiden (fritt ur minnet som inte är det bästa just nu). Liw, tänk på att ni om någon dag eller vecka kommer hem från BB med en fjärde medlem till familjen. Ni blir tvåbarnsföräldrar, fokusera på det när det är tungt och du är trött. Han är bra min pappa. Visst kan jag bli redigt arg och irriterad på honom som nog alla barn kan bli på sina föräldrar oavsett om man är barn, tonåring eller vuxen, men när det gäller är han en klippa, ja alltid även om jag inte alltid är vettig nog att förstå det. Tack pappa.

Det han sa är så sant, vi är snart fyra som bor i den här lägenheten, fyra kring matbordet och fyra som ska dela badrum. Det är häftigt. Om det var svårt att förstå hur livet skulle förändras när Lilla M låg i magen är det nästan svårare nu. Även om jag rent fysiskt vet att det kommer komma ut en bebis så känns det så mycket svårare att förstå att det kommer ett till barn. Lilla M är vårt barn, men ett till? Inte för att jag inte känner mig kapabel att älska någon så som jag älskar Lilla M utan mer för att det känns konstigt att det kommer komma ett annat barn, ett barn som inte är Lilla M. Ett barn som kanske har snopp, har kolik och kräks. Människans förmåga att sätta sig in i situationer innan de händer är enorm men just nu, inför den situation, nä, livsförändring vi snart kommer genomgå har jag jätte svårt att tänka i andra banor än hur det var när Lilla M kom till oss. Kan det bli annorlunda?

Jockes kamera som varit framme.

Ja. Klart det kan, det kommer att bli annorlunda. Vi blir för det första fyra. Lilla M blir storasyster, vi blir tvåbarnsföräldrar. Helt nya utmaningar kommer ställas inför oss men även helt nya glädjeämnen, ett nytt liv att lära känna och se utvecklas. En familj som kommer förändras och utvecklas med det nya livet och med hur Lilla M förändras och utvecklas. Det är mäktigt och väldigt svårt att greppa. Att bli fyra.

9 thoughts on “Att bli fyra

 1. Jag förstår att det känns väldigt spännande. Jag har ju bara ett barn och jag minns när jag åkte till sjukhuset för att ta kejsarsnittet ”När vi åker den här vägen nästa gång är vi en till i bilen…” Jag hade drömt om det så länge och så var det så nära helt plötsligt. Det ska bli kul att följa dig för jag hoppas att du finner tid att blogga när ni blir fler!

 2. Jag gillade filmen, så tror nog med du kan göra det… annars får du slå på mig!

  Benen är faktiskt helt okej! :)

  Fin pappa du har :)

  Kram

 3. Då håller jag tummarna för att du har rätt för då kanske vi hinner gå klart inskolningen i alla fall, om han nu skulle bli smittad :)
  Vilken förståndig pappa du har ;-)
  Kram kram och natti natti!

 4. men jag tycker det låter helt underbart att vara fyra! jag längtar tills det är våran tur och vi känner oss redo. Jag tror det blir helt underbart med två stycken barn. Men jag tycker också det känns konstigt att det ska komma någon som inte ser ut som Tyra, för mig så ska ju mina bebisar se ut som henne.

 5. Känner igen dina tankar. Så tänkte jag när Emelina låg i magen. När hon väl kom gick allt av sig självt och inom kort kunde jag inte minnas en tid utan henne nästan.
  Annorlunda absolut. Mina tjejer är som dag och natt. Emelina har vart mkt vildare än Julia och det kom som en chock för mig som haft ett relativt lugnt barn. Det skiljer 3 år mellan mina så jag hade ju ett tag på mig att vänja mig vid bara Julia om man säger så.

  Allt kommer gå bra och vem vet kanske har den snopp men sen kanske den inte har det vem vet?!
  Ha en underbar dag nu vännen Kram

 6. Ja att bli fyra ÄR en stor omställning. I alla fall här hemma. Såhär efter snart 9 månader tycker jag dock att det var ett väldigt bra beslut att skaffa barnen tät trots brist på sömn, massor med svartsjuka och annat :)

  Kramar

  • Vad skönt att höra. Tycker det är svårt att föreställa sig en till bebistid också, har redan ”förträngt” de jobbiga nätterna och allt ammande. Hur ska det här gå :-)

 7. känner igen mej i dina tankar … ,det är svårt att tänka att man ska få en till liten bebis. jag har Oliver som jag älskar över allt annat, han är mitt allt. mitt liv o nu ska det komma en liten till. som i slutändan kommer bli ens allt oxå. som man inte kommer vilja leva utan men är svårt att se det så nu iaf för är ändå jag och Oliver o vart han så länge o nu ska bebistid komma igen, en tid jag nästan helt glömt bort. haha, minns jag ens hur man byter blöja ;P
  men är mycket tankar, kommer han/hon vara lik Oliver. ,hur kommer jag känna när jag har bebis i min famn första gången, när jag sen ligger där på bb. ,o det är inte Oliver jag har där utan en annan bebis. hur kommer man känna liksom. aa nä det är myclket tankar i huvudet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>