Storlek 50/56

För någon vecka sedan tog vi upp alla småkläder. De har tvättats och sedan legat i sin väska i väntan på en vettig förvaring. Det blev i bokhyllan bredvid spjälsängen, det är ändå inne hos oss miniärtan kommer bo första halvåret.

Minis garderob första månaden (?) storlek 50 i framkant och 56 där bakom. Allt är fått, ärvt, bytt eller fyndat. Det är sällan vi har köpt nya kläder till Lilla M och när vi har gjort det har det varit nästan uteslutande på rea. Främst i olika internet butiker och då lite dyrare märken som har ett andrahandsvärde och INTE är så könsspecifika. Vi har satsat på kvalité framför kvantitet något  jag inte ångrar nu när vi har allt kvar och mycket av det ser näst intill oanvänt ut. Sen har vi haft turen att ärva mycket kläder, inte bara sådant som jag och M använt som barn utan efter kompisars barn och andra omtänksamma personer. I den högen märks det stor skillnad mellan kedjorna som finns i varje små stad och de lite dyrare märkena. Nästa hög är fyndat med stort F. Tradera, loppis, second hand och andra begagnat marknader.

De där två högarna är vad jag köpt på tradera/second hand till Miniärtan senaste månaden. Ville liva upp garderoben lite och satsade på några Po.P set och en bodysuit från Me&I. De är i fint begagnat skick så när Miniärtan har vuxit ur dem blir det  någon annans minis om får njuta av det mjuka inbodda tyget mot ny, oskuldsfull hud.

10 thoughts on “Storlek 50/56

 1. Toppen att kunna ärva och fynda, barnkläder är ju så dyrt och används så kort tid då dom är så små.
  Vi har tyvärr inte ärvt ett ändå plagg tror jag, men fyndat några på tradera har jag iaf gjort även om det inte är många, vet inte varför jag inte köper mer där egentligen, mycket är ju nästintill nytt.
  Kramar

 2. Nu kan Miniärtan komma för nu är alla kläder på plats :-) Vad fint du har gjort.

  Numer har vi också mer begagnat än nytt i garderoben. Häromdagen köpte sambon en hel ICA-påse fylld med fina begagnade bebiskläder för 200 kr. Bra att de återanvänds och så är det så mycket billigare. I början fick vi väldigt mycket kläder av släktingar, vilket var bra eftersom ekonomin inte var den bästa. Och så har vi lånat mycket kläder av en god vän.

  Hitta inte på något dumt som att föda barn imorgon när jag inte har någon dator och kan läsa på din blogg ;-) Eller gör gärna det förresten så får jag en härlig nyhet när jag åter loggar in på datorn på torsdag.

  Ha det fint!
  Kram!

 3. Ja det är en ”nattdagmamma” som kommer hit och sover här när vi jobbar.
  Vi fick hjälp via kommun så de anställde en tjej för just detta.

  Va härligt att ni varit ute så länge idag, och att ni haft fint väder. Här har det varit grått, trist och kallt…
  Kram kram!

 4. Här är det lugnare än lugnast idag. Jag har varit pigg och känt mig bra hela dagen, inga tecken what so ever…

  Jag har köpt en del babykläder i affärer, varav en hel del har varit på rea, samt på Tradera där jag har gjort några fynd. Det känns lite onödigt att lägga ut en massa pengar på plagg som kommer att växas ur så fort. Dessutom har mamma hittat babykläder på vinden som jag hade, så dem ska jag få. Det ska bli spännande att se hur bebismodet såg ut 1982!

  kram

 5. Jag kunde inte motstå att köpa en del nytt till Stella. Nu när vi har gått över till 62:or är däremot det mesta sådant som hon har fått av andra.

 6. ohh jag har handlat lite till fisen måste jag erkänna, men vi har ju ärvt och fått det allra mesta.
  har inte köpt något direkt på tradera utom tossor och ja inte på loppis heller eftersom vi verkligen har fått ärva allt från overaller till skor från kusinerna och från två killkompisar till astrid. kanon lyxigt! och perfekt eftersom det då blir könsneutralt vilket vi gillar!
  dock har hon en del saker som hon fått som är tjejiga men jaäven solen har sina fläckar :P
  nej nu ska jag sova, ursäkta den dåliga humorn hihi
  är väldans trött efter att ha besökt astrids dagis idag.
  kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>