Mina lampor lyser under Earth Hour

Jag vet, jag borde inte sitta vid min dator just nu. Inte heller borde jag ha lamporna tända eller TVn igång men helt ärligt så ger jag blanka fan i Earth Hour. I min bok är det viktigare att göra något varje dag året runt än en dag om året i en timme.  Det känns som om den här timmen bara botar symptomen och inte orsaken. Snälla, tänk efter hur ni konsumerar både matvaror, vatten och energi i stället, om inte vid varje tillfälle så en eller två gånger i veckan. Köp närodlat, släck på toan och låt inte vattnet rinna när du borstar tänderna. De små förändringarna i vår vardag är tusen gånger mer gröna än att sätta sig i mörker en timme. Och varför? För att kunna leva loppan med moder jord de resterande 8759 utan att ha dåligt samvete? För nog är det lite så det är, släck ner en timme och skit i det resten av året, jag gjorde som de sa den där timmen, mitt samvete är grönt. Det kollektiva samvetet är grönt.

// Tack och hej från lägenheten med de påslagna lamporna.

En bra artikel om detta finns här, tänkvärd är den också.


7 thoughts on “Mina lampor lyser under Earth Hour

 1. Jag håller med dig! Det är väl bättre att vara miljömedveten året om?

  Sv; Har missat varför du har huvudvärk, de håller väl koll på dig?
  Var rädd om dig!
  Kram

 2. håller med dej, fast här satt jag faktiskt i mörkret med tända ljus … ,framför datorn. (enda som var på) som är en laptop men nej nej sladden var allt inkopplad.
  Men var inte direkt för det, för så sitter jag oftast varje kväll. tända ljus framför tv:in el datorn. =)

 3. Word! Det är viktigare att vara grön året om. Men jag tror och hoppas att dessa kampanjer är påminnelser åt folk att tänka mer grönt året runt. Kanske det blir till tankeställare om man tjatar tillräckligt mycket. Hoppas kan man ju göra. Ha en fin dag gumman. Kram

 4. Här lyste lamporna igår med. Förstår inte heller denna hysteri kring en timme varje år .. här sorteras dom flesta sopor, vi är ganska duktig på att släcka lampor och jag är ett freak på ekologisk mat-kläder-produkter .. så nej, vi skippar den där kvällen som återkommer varje år.

  Jag tycker att vagnen rullar så lätt när man pumpar däcken hårt :)
  Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>