Flipperförälder

Jag skrev ju för några veckor sedan att  jag inte är någon curlingförälder.

Nu vet jag vad jag är, jag är en flipperförälder. Underbart! En ledare som jag själv skulle kunna skrivit, vart enda ord. I och med de reaktioner jag fick från ER på mitt inlägg och mina reflektioner kring ämnet har jag på känn att det är fler än mig som håller med ;-)

3 thoughts on “Flipperförälder

  1. Boktips: Små barn kan

    ”Det är istället viktigt att som förälder komma ihåg att man lär sig i frustrationen. … Om man som förälder tar bort frustrationen tar man även bort drivkraften.”

    Jag försöker bädda mjukt på så vis att jag finns nära till för att kunna trösta och bevakar barnen i situationer där de kan göra sig illa om de exempelvis tappar balansen. Däremot hindrar jag dem inte från att testa och utmana sina gränser, även om det innebär en och annan pulshöjning för min del. Och det där tävlingscurlandet förstår jag inte alls. Familjer är olika, barn är olika, vardagspusslet ser inte likadant ut i alla familjer och inte ekonomin heller. Vissa familjer vill/kan hämta tidigt och hinner med och har råd med alla aktiviteter barnen visar intresse för. Inget fel med det. Däremot blir jag irriterad att detta blivit något av en norm som de flesta strävar efter och många mår dåligt över och tom får kritik för att de inte kan uppnå. Mest irriterad blir jag dock på de föräldrar som curlar allt de hinner utan att barnen ens vill det.

    Ett ämne väl värt att uppmärksamma. Tror många föräldrar skulle behöva fundera på varför de curlar och vem det egentligen gynnar.

    Sv. Williams stjärnjeans är varken NS eller Gangstar utan något så otippat som Lindex. Hoppas ni blir nöjda med vagnen. Den verkar toppen.

  2. Oh, det där kände jag igen mig lite i. Eller jag hoppas jag är en flipperförälder. Förvisso känner jag mig mer ibland som en ”låtgå” förälder och det skrämmer mig. Men det är väl de där perioderna när man bara inte orkar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>