God morgon

Morgonen har startat tidigt men bra. 05.31 tyckte väckarklockan Lilla M att mamma skulle gå upp, ca tre minuter efter att pappan gått på jobbet. Drygt. Stojade runt och sedan ville madame gå på pottan, stegade in på toaletten och drog fram pottan, sagt och gjort, av med byxa och blöja.

Manövrera sig in, bak  och ner.

Hon satt bra länge och pillade på med sin napp och nagelborsten, jag hann med både morgontoalett och diverse lukta gott procedurer  Lilla M var till och med på väg därifrån men jag lurade henne att sätta sig igen och då kom den koncentrerade minen fram.

Tömma pottan, spola – vilket jag kan själv, och sedan tvätta händerna. Ritualen är färdig för denna gång. Hon har blivit väldigt duktig att på morgonen säga till när hon vill kissa. Inte varje morgon men fem av sju går hon in och visar att hon vill på pottan, skönt!

Sen brakade helvetet lös  med ett barn som VÄGRADE äta frukost. Efter att jag ringt stor tjutandes till Magnus som försökte lugna mig, sitter hon nu ändå och äter en macka. Trixet? Jag bytte stol, tripp-trappen är tydligen MYCKET bättre att äta frukost i.

Där ser man. Så nu ska jag passa på att sminka om mitt pandaface och sen blir det en rejäl spurt för att hinna till förskolan i tid. 8 kdagen av inskolning och kan det vara så att vi börjar märka av reaktionerna? Pröva mamma och pappas NEJ samt krångla vid frukost? Vad vet jag jag är  bara förälder ;-)

10 thoughts on “God morgon

 1. Duktiga Lilla M! Det är så skönt när dom själv vill sitta på pottan. Edvin var också duktig och det var nästen helt utan problem han blev helt blöjfri vid 2,5 års ålder :)
  Hoppas att ni får en bra dag på förskolan!
  Kram

 2. Barn i hennes ålder bara är såna där! Kan glädja dig med att just detta blir bättre framöver.

  Hoppas ni får en skön dag vänne! Och du inte är du en panda inte och om du vore det så är du söt ändå för pandor är söta ju.

  Kram på er!

 3. Vad duktigt att säga till om pottan redan nu! Hur har ni gjort för att lyckas så bra?

  Hoppas ni får en fin dag på förskolan!

 4. Jäklar vad duktig hon är med pottan!
  Vi har visserligen ingen så vi har inte börjat träna något, men jag har svårt att tro att Neo skulle förstå det där redan. När han är naken och råkar kissa, så lyfter han bara på foten för att den inte ska bli blöt. Men han verkar inte förstå att det är han som orsakar det =) Med andra ord så reagerar han inte ens på att han kissar.

  Vi har pratat om att införskaffa en potta, och börja introducera den lite smått om inget annat =)

  Jobbigt med bråk kring bordet. Neo är inte så trotsig än, men det kommer väl när han börjar på dagis kanske.

  Hoppas ni får en fin dag!

 5. Vad söt hon är!
  (Fast jag kan tänka mig att hon inte var fullt så söt när hon vägrade äta…)

  Ja, herre gud, må dagen då jag sitter klistrad framför allsången aldrig komma!

 6. Haha vilka ideér de får ibland! Skönt att det ”bara” var att byta stol då =) Och du, vad duktig hon är som går på pottan själv! Känns som att Milo är mil ifrån att göra det! Skönt att sätta in de rutinerna tidigt dock. Bra jobbat av er alla =)

 7. Va duktig hon är!

  Ja de verkar som att de går bättre å äta när man får sitta på mer vanliga stolar än barnstolen, de har vi märkt av här hemma också. Måste kolla efter en tripp trapp på blocket, vi har ingen…

  Kram!

 8. SV: nej det var på ”den hemliga miljonären”. Fast det var inte hon som var miljonär! ;)
  Jag tror att Mollipect kan vara receptfritt efter att barnet fyllt 1 (vi har fått det på recept), men annars finns andra hostmediciner med slemlösande effekt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>