Don´t forget

Alltså vad är det som händer? Mitt minne börjar svika. Ingen fara egentligen för det var precis lika när jag var höggravid med Lilla M, men varför? Min teori är att jag när jag närmar mig BF går in i en liten, liten egobubbla och blir både disträ och dement.

Ett exempel:

Sambon (kommer in i rummet): – Har du ätit lunch?

Jag: – ja, det har jag bla bla bla.

Vi konverserar bra länge. Sambon försvinner ut i köket, värmer rester, äter rester och kommer sen in till mig.

Jag: -  Har du ätit lunch utan mig?

Sambon: – Ja, du hade ju redan ätit sa du.

Jag: – Men jag då? ska inte jag få mat? ( nu väldigt grinig både för att maten är slut och att jag måste äta själv)

Sambon ser då helt oförstående ut och funderar nog både en och annan gång vad det är för dement galning han valt att leva med, ja inte bara leva med skaffa barn med.

Så här är det flera gånger per dag. Det kan vara samtal om Lilla M, mat, tidningsartiklar, rena faktafrågor om arbetstider osv osv, vi pratar om det men jag är så disträ att jag inte är medveten om konversationen över huvud taget. Min stackars älskade man. Han har det inte lätt just nu. Inte jag heller för den delen för ett av mina signum är mitt goda minne, både kring stort och smått. Så länge jag inte utvecklas till en tidsoptimist är det dock ganska lugnt med dessa små preggostörningar. Blir jag tidsoptimist låser jag in mig resten av graviditeten för det finns få saker jag själv irriterar mig så mycket på – folk som kommer sent till avtalade tider. Not okej!

Så det glömmer jag, vad jag sagt, ibland även vad jag gjort. Kan blanda dubbla flaskor välling eller borsta tänderna på Lilla M två gånger samma morgon, både före och efter blöjbyte. Galet!

För att NI inte ska glömma så tycker jag NI ska kika in HÄR och joina tisdagsutmaningen, slut tid är 21.00 imorgon onsdag. Vill NI inte glömma att se vad VI har för oss på dagarna?  Följ oss gärna på blogglovin ;-)

bloglovin

6 thoughts on “Don´t forget

 1. Det kommer att gå bra ska ni se =)
  Jag spydde varje dag och hade foglossnings så vet hur det är. Kände mej inte som en bra mamma till Alicia där :( Men det är ju bara en kort period som tur är :)
  När är den lilla beräknad att komma? =)

 2. Haha jag kan trösta dej med att jag känner igen mej sjukt mkt :D vi hade d exakt likadan här när jag väntade tuva.
  Det blir bättre, tur du inte har så långt kvar nu ;-)
  Hoppas ni får en underbar onsdag!!

 3. Helt normalt! Graviditetsbubblan. Jag har varit och är ibland fortfarande likadan.
  Vi sitter i ett tyst rum ihop. Maken tittar sen på mig och säger:
  - Du vill inte säga vad du tänker?
  och jag ser ut som ett frågetecken. Det visar sig att vi haft en konversation, han har pratat och jag har inte ens uppfattat någonting….. hm….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>