Sex and the city 2

Magnus har varit hos en kompis och druckit öl och jag fick sällskap av Anna och Kristin, mina två kusiner, framför SACT 2. Har hört så mycket om den här filmen och visste inte vad jag skulle förvänta mig. Majoriteten av omdömena har varit väldigt positiva men också sagt att den inte är som etttan, mycket lättsammare och mer en komedi än det drama som faktiskt ettan är.

Visst, det är en komedi, men det är inte enbart en komedi. På ett snyggt sätt ( komiskt) har de lyckats få in väldigt mycket, vad jag anser är, kritik mot Islam och den muslimska kvinnosynen. Hur det ”Nya mellanöstern” fortfarande är väldigt hårt styrt av sina traditioner och att kvinnan så tydligt är underställd mannen. Om det är ett sätt att kritisera Islam, fast förtäckt i en lättsam komedi med försmädliga incidenter på grund av kulturella motsättningar, eller ett sätt att lyfta kvinnofrågan vet jag inte. Tycker dock det är lustigt att de i runda slängar 20 personer jag hört prata om filmen inte sagt ett ljud om just den aspekten av filmen. En aspekt som för mig tedde sig väldigt självklar tidigt. Men det kanske bara är jag som läser in för mycket i en film som är just enbart en komedi.


God natt!

One thought on “Sex and the city 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>