Mollipect

Efter era kommentarer till inlägget igår om våra jävliga nätter har jag lyssnat på era råd och i natt fick Lilla A Mollipect när hon vaknade innan midnatt, efter lite krångel och lite tårar somnade hon och sov till 06.30. Lilla M som vaknade när Lilla A var som ledsnast i går kväll hade betydligt svårare och komma till ro och det var först när Magnus kom hem på lunch efter midnatt som hon kom till ro bredvid honom i vår säng. Jag kom till ro i samma minut som Lilla M lyftes ur min famn. På en upplåsbar extrasäng i flickornas rum har jag för första gången sedan jag var iväg på konferens ( 4 veckor sedan) fått sova 6 timmar på raken. Livet känns ganska lätt idag, men det kanske ni förstår? ;-)

Idag ska jag först och främst jobba för att Magnus ska få sova ostört till 10.30 och dit är det några timmar kvar. Sen vid 12 är det barnloppis och fastän vi inte behöver en endaste pinal till flickorna egentligen ska jag åka dit, lämna flickorna med Magnus och strosa runt.

Vädret ser ut att bli lika härligt som tidigare i veckan, men hur gärna jag än vill vara ute med tjejerna så kommer vi vara inne den här förmiddagen. Min hals är öm och svullen igen jag vågar mig inte ut. Nu vill jag faktiskt bli frisk på riktigt den här gången. Nu ska vi bygga duplo. På återseende.

6 thoughts on “Mollipect

 1. Jag måste få tillägga något om mollipect, hoppas att det är ok!
  När Thilde har jobbigt med sin astma så brukar jag ge mollipect och senaste gången hade hon en hemsk slemhosta. När jag då ringde till 1177 så fick jag lära mig att man ska ge mollipect ca 2-3 timmar innan barnet går och lägger sig så att slemmet hinner lossna och hostas upp. För om man ger under natten så kan det göra så att barnet får ännu mer hosta, eftersom slemmet lossnar och ska hostas upp.

  När vi började ge Thilde innan hon la sig så sov hon genast bättre om nätterna. Dock hade hon ju en sån hemsk hosta att det inte alltid hjälpte ändå..

  Hoppas hon kryar på sig!

  • Det är helt okej! Det är ju därför jag delar med mig, för att få tips och feedback. Oftast är det bättre tips än BVC/läkarna ger…

   Vi har gjort så som du skriver, ger mollipect innan middag vid 17 och vi har försökt undvika välling. Dock är hon hungrig på nätterna efter all sjukdom och dålig aptit på vanlig mat. Vi har dock gett mollipect då med på natten och det har funkat. Peppar peppar.

 2. Bra att det hjälpte! Mollipect är ju slemlösande.. Tänk att man ska behöva tjaffsa när man tar barnen till läkare, för att få något gjort.

  • Jag förstår verkligen inte. Det är ju både drygt för oss föräldrar och för sjukvården. Sen om de kunde lyssna på oss som ser barnen varje dag, säger vi att något är fel är det banne mig det!

 3. Vilka härliga bilder!:)

  Svar: Tack så mycket!:) Och du har rätt, så härligt att våren är på väg! Och angående ditt inlägg hos Johanna, jag förstår att det är en knivig situation! Man skulle ju vilja säga/göra något, men det är ju nog också ett väldigt känsligt område! Men hoppas att det löser sig! Kram!

 4. Hoppas de blir bättre! De e jobbigt när dom har sån hosta, både för dom och för en själv. Innan olivia fick medicin som hjälpte mot hennes slemhosta så kunde jag knappt sova, låter så läskigt! Olivia får ju alltid hosta som blir långdragen och går ner iluftvägarna så nu har hon fått ventolin utskrivet. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>