De jävliga nätterna

Senaste veckan har det varit kaos på nätterna. Lilla A hostar, Lilla M är mörkrädd, jag stressad över det faktum att min klocka ringer 03:50 och Magnus precis lika trött han. Sjukdom har satt sina spår och framför allt på sömnen, de två senaste nätterna tar dock priset.
Natten mot igår sov jag 1,5 h, Magnus det dubbla. Även i natt har vi sovit fyra stycken i vår säng.

Lilla A vaknade vid 22:30 av hosta och hunger. Hon fick välling och hann bara somna om så kom hostan tillbaka. Jag anade oråd då det hördes att det var mycket slem som ville upp. Hanm få upp henne mot mitt bröst och ut i hallen så kaskadkräktes hon över mig. In på toa, rensa näsa, ögon och lugna så kommer Lilla M. Hon är ledsen och halkar i den första blaffan.
Var bara att duscha av mig och barn, bädda ner oss och invänta Magnus som var på väg från jobbet. Fy fan!

20120323-080739.jpg
Och så säger läkaren att Lilla A inte behöver hostmedicin eller slemlösande. Snart får hen skriva ut valium till föräldrarna istället..

Instinkten att hålla sitt barn mot sig, nära, när något otäckt sker försvinner inte ens vid kaskadkräkning. Skydda. Trösta. Lugna.

15 thoughts on “De jävliga nätterna

 1. åh fy farao ni måste vara vakna på övertid och leva i dimma?
  hoppas hoppas det går över snart och att Lilla A får hostmedde!

 2. Fy vilken mardröm. Det är så jobbigt när man inte får sova på nätterna. Jag håller tummarna för att det vänder för er snart..
  Kram!

 3. Jag lider med er – att leva dagarna i ”dimma” på grund av sömnbrist är ingen lek. Lite vanlig hostmedicin kan väl aldrig skada ??
  Gå på magkänslan så hoppas jag det vänder snart !

 4. Tredje läkarbesöket och vi fick bricanyl till GG. Men då var han nog lite drygt ett år. Kaskadspyorna kommer ändå men hostan går över fortare då slemmet kan komma upp lättare. Vet att det är svårt att inte ge välling (Gg drack nattvälling tills han var 1,5 år) men vällingen är förödande för slemmet. Hosta plus välling = ännu mera hosta och slem. Försök att byta ut kvällsvällingen mot gröt och vatten el macka vatten. Då kanske hon sover bättre, mindre slem och vill hon ha nattvälling så ge henne det i hopp om att slemmet är mindre. Ja som sagt GG är nu 2,5 och han kräks fortfarande ner de mesta när han har hosta, men det blir bättre.

  Ni kan inte pröva dela på nätterna. Någon får sova på soffan i några timmar sen byts ni av?! Så försöker vi göra när det är som värst. Öronproppar är att rekommendera. Hoppas kommande natt blir bättre för er alla!

  • Tänk att det ska behöva tjatas så jäkligt för lite lindring? Att de inte verkar förstå hur mycket de dåliga nätterna påverkar allt annat. Inte konstigt att en tredje del av alla som får barn flyttar isär första året om man inte ens kan få stöd att lindra när barnen är dåliga.
   Är det bättre att skriva ut antidepressiva/sömnpiller eller parterapi än lite mollipect eller ventolin? Inte för att jag tycker man ska ge medicin i onädan men logiken saknas…

 5. Brukar läsa din blogg och aldrig kommenterat förut men nu kan jag inte låta bli. Har själv två små barn och sonen som är 2,5 år har förkylningsastma och han haft det precis som Lilla A sen han var 6 månader. Vill därför bara uppmana er att gå till en annan läkare! Så där kan ni ju inte ha det! Hon måste ju få slemlösande!

  • Hej Maria! Kul att du läser och nu kommenterade.

   VI ringde 1177 och de sa att det var ok att ge mollipect från vårt revept så nu gjorde vi det. Funkar kanon och nätterna har blivit bättre.

 6. Men lilla snuttan, hoppas att hon blir bättre fort! Och visst är det nästan magiskt hur man trotsar allt bara för att skydda? När Emil var sjuk var det som att inget spelade någon roll, hur mycket han kräkte på mig så såg jag inte ens det.

 7. Fy, önskar dej en god natts sömn!!
  Att promenera med kameran är jättekul=) Promenerade till jobbet idag (en dryg timme) med B i huvudet… glömde tyvärr kameran där dock:(. Sno, the more the merrier;)

 8. Usch jag lider med dej. Vi får ju äntligen sova lite bättre här hemma, och jag hoppas det får hålla i sig länge nu. Håller tummarna för att era nätter snart blir bättre med vännen. Man blir ju helt borta utan sömn :(
  Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>