Saker att göra hemma för en sjuk 2 åring?

20120309-090101.jpg
Förvisso är det inte enbart Lilla M som är sjuk men Lilla A är lättroad och jag skulle bli nöjd om jag fick sova. Tyvärr räcker inte det för en sjuk tvååring.

Vi lägger pussel, bakar med trolldeg, bygger koja och målar för att hålla henne nöjd men drt räcker inte. Hon vill leka med kompisar, vara ute, spela fotbol och åka kana. TV är inget hon intresserar sig för och för att bli frisk faller faktiskt uteaktiviteterna bort för den snoriga damen. Ja, för hennes lika snoriga lillasyster också.

20120309-091645.jpg

Helt plötsligt låg de båda här bredvid mig och sov, inte konstigt med tanke på att de varit vakna i 3,5 timmar redan.
Det här blir en lång dag så snälla vad gör ni med era sjuka barn hemma? Min fantasi har visst sjukskrivit sig.

16 thoughts on “Saker att göra hemma för en sjuk 2 åring?

 1. Åhh vi har ju (o)turen att ha en riktigt filmkille. Så när han är sjuk ser han film och sitter mycket med ipoden och tittar på olika klipp eller spelar spel. Lätt att roa då alltså. Annars tycker han om att baka, men då får man ju inte vara rädd för lite snor i smeten ;-).

  Lycka till ;-)

 2. Vi har samma problem. Hatar sjukdagar då de är pigga ändå. Dessa dagar får man jobba hårdare än andra dessutom eftersom de inte är riktigt i stöt ändå. Suck suck.

  Bad underhåller ju men jag vet ju att mait har eksem (precis som Lillasyster) så det finns ju begränsningar i det nöjet… Krya på er!

 3. Vår 2,5-åring gillar iphonen och brukar få rätt fri tillgång till den när han eller vi är sjuka. Han har sina appar (noggrannt utvalda av oss) och kan sitta länge!

 4. Just när hon är sjuk får hon faktiskt titta mycket på tv/film. Hon vill inte så mycket mer då. Jag är inte överförtjust i det såklart, men å andra sidan skulle jag ju inte gilla om någon tvingade mig art göra saker när jag inte mår bra.

  Annars är det lugna pyssel (pärlor till armband typ) och sånt som gäller. Så fort hon mår bättre tjatar hon bara om att få gå till lekparken.

 5. Neo tittar gärna på tv när han är sjuk, vilket jag tycker är rätt så skönt just då.. Annars lägger vi pussel, ritar, eller kör runt med hans småbilar :-)
  Hoppas tjejerna kryar på sig fort!
  Kram

 6. Här brukar det vara mycket pyssel som gäller. Rita, pärla, fingerfärg osv.
  Hon brukar kunna tillbringa en hel del tid framför en film när hon är sjuk.

  Krya på i massor!

  kram kram

 7. Usch för mera sjuka! Krya på er!!!
  Mina tips brukar vara lera, trolldeg, potatistryck, pärlor på platta o. armband. Spela spel och så soffmys framför film.
  Men du har ju gjort hela radängan redan.. hmm..
  Det är annars kul att ta ut vattenfärger och måla i snö men vill man inte gå ut så. Hmm.. känner mig lite lätt amningshjärnemosig. Borde ju ha tips men det är tömt i huvudet.
  Kram!

 8. Ja hon hade riktigt kul på badet, perfekt för en vild tvååring.

  Tänk om vi själva hade den energin som barn verkar ha då dom är sjuka, fast alla barn är kanske inte lika.
  Men pyssel, klistra o klippa? Vi brukar göra gubbar av toarullar. Det finns även pärlplattor med större pärlor. Men om du inte har det hemma så kommer jag inte på något, haha ja jag menade pärlorna o inte tomma toarullar :)

  Krya på er.

  Kram

 9. Krya på er och så söta de är när de sover ;)
  Här har vi en till som bara tittar på TV när han är sjuk. Ja den andra river med mina tupperwere-burkar men det kanske inte är något tips som hjälper dig ;)

  Hälsningar
  Yohanna

 10. hej hej..
  nu har jag läst ikapp här och ser att ni är sjuk.. :( stackare, men det är verkligen massa sjuka som går nu och det verkar som magsjukor och feber börjat om igen. .:(

  här har stina knappt ätit idag sedan vi kommit hem så jag hoppas att det inte blir något av det..

  krya på er alla.

 11. glömde om sjuktips..

  ja film då men playmais, pussel, klistra stickers, klippa i reklam och klistra på papper.. trä halsband, gipsfigurer och måla toarullar och sedan klstra bokmärken på..

  ja detta har vi roat oss med när Stina var sjuk.. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>