Snart är hon ingen bebis längre

För ungefär två veckor sedan, eller är det kanske tre, började Lilla A stå utan stöd på riktigt. Inte bara de där tio sekundarna med en nalle i handen helt ovetandes, utan medvetet. Allt längre perioder och från en dag till en annan tog hon sig från sittande till upprätt utan stöd.

20120307-202258.jpg
Så klart så har vi inte lyckats fånga detta på bild, före idag vill säga. Oftast om vi plockar fram kamera eller telefon vill hon ha den så fort som möjligt så då är hon nere på alla fyra innan vi hunnit tänka chees. Men idag lyckades Magnus. Jag klockade och som längst stod hon 3 minuter. Väldigt lång tid. Säkert som tre timmar för oss vuxna. Jag har på känn att hon snart går omkring här hemma för det börjar bli mer och mer vågat när hon går mellan mig och Magnus eller mellan möbler. På så många sätt är hon verkligen Lilla Ms syster. Om hon går innan den 17:e mars är hon tidigare än Lilla M, men jag blir inte förvånad om hon prickar in just den sjuttond. Bara för att vara på dagen lika gammal som storasyster.

20120307-202658.jpg
Den dagen Almutt börjar gå börjar en ny era här hemma utan bebis i huset men med två barn. Det kommer kännas konstigt, vi som näst intill oavbrutet varit med bebis i över två års tid. För det är verkligen ett helt nytt barn vi har där hemma, ett upprätt.

Om ni undrar hur jag kan veta på datumet när Lilla A är lika gammal som Lilla M var när hon började gå så är det ganska lätt när båda är födda den 28:e.

11 thoughts on “Snart är hon ingen bebis längre

 1. Det är verkligen ett nytt stadie – när de börjar gå. Ungefär som att det trappas upp successivt, först från att ligga där man lägger dem. Sen sitta och plötsligt kunna krypa, då blir det liiiite ”jobbigare”. När de första stegen kommer vet man inte om man ska skratta eller gråta :)… Alice var 10 månader när hon började gå, waaay to soon. Huvudet var liksom inte med kroppen kan man lätt säga. Hoppas er lilla dam väntar en liten stund till med att börja knata, de blir ju så stora då!!!

  • Det är så delat, är ju skönt när de kan gå för de bli mer mobila, speciellt nu när våren är på G så kan hon gärna börja gå iom att det går att vara ute på ett annat sätt då. Men å andra sidan så vill jag behålla bebisen så länge som möjligt iom att det mest troligt är sista..

 2. nu ska vi bara få han att våga fortsätta ta steg utan stöd
  han får ju sån lite panik!

  men stort äre allt, som du skrev.. ingen bebis längre

 3. Ja det är verkligen en ny era som börjar nu. Fast en jobbig en ;) När de ska pilla på allt och börjar komma åt det också.

  Kör du LCHF?

  Ja jag borde väl börja se mig om efter ett jobb. Men eftersom mina sverigestudier inte gills här så får jag väll börja med det som finns. Det är ju fortfarande kris här så det är ont om jobb.

  Hälsningar
  Yohanna

  • Jo, vi kör LCHF. Dock har vi haft en dålig period senaste veckan med magsjuka odylikt, Men nu är vi på´t igen!

 4. När började du skaffa barnkläder igen men andra graviditeten och ta upp bebiskläder, vilken vecka?

  Jag är Beräknad 28 september denna gång, så nu kommer man vara höggravid under sommaren!

  • Har för mig att det blev först i februari, vi flyttade ju i januari osv. Sen var det inte så mycket det mesta fanns ju redan här hemma så att säga!

 5. Vad det ska bli underbart att träffa era fina barn. Mina söta, kära barnbarn. Du och Magnus är inberäknade i min längtan, kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>