När de somnar i min famn

Då. I just det ögonblicket. När de tunga ögonlocken motsträvigt stängs. Då vet jag att vi gjort något rätt. Att våra barn är trygga med oss. Hos oss.

Lilla M och jag mars 2011

Att kunna ge barnen trygghet och kärlek är för mig mycket viktigare än saker. Så därför känns det lite extra i hjärtat när de somnar i min famn. När de söker tröst efter att ha slagit sig eller bara vill mysa. Då vet jag att vi gör rätt. Det är min ledstjärna i mitt föräldraskap. Inte någon bok, någon bloggare eller BVC tant utan hur barnen reagerar på vad vi gör, vad vi får för respons och vad våra magkänslor säger oss. Samt en stor gnutta tålamod. Men att lita på just känslan. Det är nog det smartaste val jag gjort sen jag fick barn. Att inte låta andras erfarenheter begränsa mig i mitt föräldraskap.

Lilla A och Magnus Juni 2011

Att kunna tillhandahålla trygghet, inte bara från föräldrarnas varma famnar utan i den miljö barnen växer upp i måste vara en av föräldraskapets största behållningar. Tänk då otillräckligheten som ska infinna sig när man som förälder inte kan ge sina barn det. Inte kunna ge dem en trygg miljö att växa upp i, en lugn skola, ett kvarter som det inte skjuts i eller något så enkelt som tryggheten i att ha mat på bordet. Det är nog tyvärr en verklighet som blir allt vanligare i dagens Sverige. Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag kan ge mina barn trygghet, vad det än må vara för trygghet och hoppas att de barn som inte har trygghet i sin omgivning i alla fall finner den i sina föräldrar och syskon. Jag hoppas det, men vet att så inte är fallet. Och är så tacksam för att vi kan ge våra barn trygghet, inte lyx, men trygghet.

.

2 thoughts on “När de somnar i min famn

  1. word på det!

    btw så ser det ut som om vi åker till umeå helgen efter midsommar om man kanske ska ta och fika lite eller så :-D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>