Badet gör inte bara barnen rena utan även glada

Här hemma är badkaret förknippat med glädje. För Lilla M har det inte alltid varit så utan förra vårvintern, då jag var som tjockast och fetast var det inte kul att bada. Men så kom sommaren och med dem försvann alla eksem och vi kunde börja bada både oftare och längre samt ute vilket gjorde det roligt igen. Ja, så fick hon ju sällskap i karet också.

Nu när det bara är bad en gång i veckan för Lilla M så tar hon verkligen vara på den stunden. Sist så låg hon i tills vattnet var iskallt innan hon ville kliva upp. Me men, får man bara ha så kul en gång i veckan för farbror doktorn så är det bäst att passa på.

.

9 thoughts on “Badet gör inte bara barnen rena utan även glada

 1. Vi har fortfarande problem med att Lova är vettskrämd. Tror det beror på att hon råkat bajsa i badkaret och skäms som tusan trots att vi både varit odramatiska när det hänt och sagt att det inte gör något alls. Vi vet inte vad vi ska göra. :S ungen måste ju tvagas ibland.

 2. Bad ÄR skoj! :) Vad har Lilla M för eksem? Nellie är ju jättetorr och kliar sig, vi har bara fått ngn hydrokortison och en mjukgörande creme att smörja med (eller fått och fått) och det blir ju helt klart bättre men de kommer ju tillbaka ngn vecka/månad efter att det är bra :/

  • Malla: Lilla M har atopiska eksem, vilket innebär att huden torkar it och det blir eksem. Här smörjs det 2 ggr/dag m kortison och propyless. Den gången hon får bada varje vecka är det med MASSOR av badolja..

 3. Så härligt! Jag saknar vårt badkar, ska försöka ragga upp ett nån gång så att lillan får bada!

  Ja visst går det fort!! Borde börja planenra student och sånt för det kommer väl kännas som att det inträffar nästa vecka!!

  kram!

 4. Jag vet inte om det är babysimningens förtjänst eller om det bara är så att vissa ungar är vattenbarn, men båda mina älskar att bada (och duscha) och jag är såå glad för det!

  Vi är kanske smutsgrisar men våra barn badar/duschar bara två max tre gånger per vecka (på vintern). Jag har själv fånigt torr hud och läste nånstans att rent vatten inte är så bra för barnskinn. Efter att ha läst det här inlägget känner jag mig trygg i att vi på nåt vis ändå tänker rätt :) tack för det!

  Å du, fotona!! UNDERBARA såklart!

  Krams!

  • Ullrika: vi fick redan från början höra att max 1 gg/vecka första året och sen inte så mkt oftare när de blir äldre. Eksem eller ej så behöver de inte bada, Lilla M tvättas ju i de utsatta områdena både morgon och kväll och däremellan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>