Proffsen hjälp mig! (edit: jag löste det)

Ska till och laga middag, det enda jag vet om vad det ska bli är att det är kyckling som är huvudingrediensen. Några tips på bra, lätta och goda LCHF-recept med kyckling?

Edit: Jag gjorde som jag brukar. Googlade lite, hittade inget som såg gott ut och lagade ihop en rätt på känsla.

20120119-171729.jpg

Jag använde:

2 kycklingfilér
1 gul lök
1 röd paprika
3 dl små broccolibuketter
Grillkrydda
Chili
Paprikapulver
Olivolja
Smör
3 dl Grädde
1 dl CF
Soja

Tärna kycklingen och stek den i smör och olivolja. Tillsätt hackad lök. Stek tills mjuk. Krydda efter behag. Slå på grädde och CF. Låt puttra ihop så det blir krämigt. Smaka av med soja.
Låt under tiden broccolibuketterna ångas mjuka.
Fem min innan servering läggs den strimlade röda paprikan i grytan. Broccolin blandas med fördel i precis innan servering.

Lilla M åt det här också fast med pasta till också.

Smaklig LCHF måltid!

3 thoughts on “Proffsen hjälp mig! (edit: jag löste det)

  1. Är det hel kyckling? Jag brukar göra den i ugnen, med vitlök, champinjoner och krossade tomater i formen. (+ lite vatten) Smetar in den med smör, soya och kryddor. Sen till det brukar jag äta smörstekta haricovert och en fet creme fraiche sås med vitlök.

    Är det fileér är det ju jättegott att gratinera dom med mozzarella och lite örter. Låta dom gotta till sig i ugnen med grädde och ost kan ju inte bli fel :-) Även till det är det gott med smörstekta haricovert!

  2. Oh vi gjorde ett underbart med jordnötssmör och sambal. Från airams och dahlquist bok. Googla, receptet finns säkert på nätet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>