Ja ja ja

Nu hurrar jag inte för VM-guld även om det med är värt att fira. Jag hurrar mig själv och alla ni som röstade på mig i Fototriss för jag vann.

20130519-225105.jpg

Tusen tack! Så jäkla roligt!

Får jag be om er hjälp.

Ni som läste här inne i början av veckan minns kanske att jag postade ett bidrag till veckans fototriss?

20130517-100115.jpg

Det var ett tävlinsa bidrag som nu är ett av åtta i final med motiveringen:

Den första, lite gråruggiga grönskan, snäckbildens sköna korta skärpedjup och en klassisk skylt med fina färgkontraster. En variationsrikedom jag fastnade för!e

Ni skulle göra mig så glad om ni klickade er in och röstade på mitt bidrag ” Liwet och Vardagen”. Tusen tack!

Fototriss: tema Grönt

Veckans tema kunde inte hålla mig borta från fototriss längre. Det var länge sedan jag orkade fota med ett uttalat syfte men som sagt, när inspirationen finns överallt är det inte så svårt. Här är mina tre bilder på vekckans tema. Som dessutom är mina tävlingsbidrag när veckans bästa triss vinner ett presentkort till vandrarhemmet Castanea i Stockholm.

Vår! Eller faktiskt, även hit till Gävleborg har sommaren kommit. Förhoppningsvis för att stanna.

Fototriss – rött, vitt, blått

Tre färger är veckans tema i fototriss. Tid, inspiration och ork har satt käppar i hjulen senaste veckorna men idag lyckades jag få till en triss bara genom att fota barnen när vi var ute.

Såpbubblorna var en favorit för barnen idag och när de inte är helt i fokus, blir de vita i sin oskärpa. Få saker är så röda som varma barnakinder i solen, dock slår vattenmelon dessa med hästlängder. I skuggan får yngsta dotterns ögon en djupblå nyans.  Blått, vitt och rött  är alltså denna veckas tema, som också är en tävling sponsrad av solresor. Vinner jag blir det till Grekland jag far.

Vill du också bidra till veckans tema, gör det hos fototriss.

Fototriss: På G

Även denna vecka har jag haft svårt att hitta inspiration, tanken när jag såg vad veckans tema var gick direkt mot våren. Är den På G?

Utan att ha tagit mig utanför dörren för att fota säkra eller kanske osäkra vårtecken så här i mitten av Mars uppenbarade sig ändå ett rakt framför näsan.

En liten och en stor som tar sin första eftermiddags fika i solen på balkongen. I mina ögon får det tolkas som att våren faktiskt är På G, om så i små doser.

För fler tolkningar av temat surfa in HÄR