Ja ja ja

Nu hurrar jag inte för VM-guld även om det med är värt att fira. Jag hurrar mig själv och alla ni som röstade på mig i Fototriss för jag vann.

20130519-225105.jpg

Tusen tack! Så jäkla roligt!

Får jag be om er hjälp.

Ni som läste här inne i början av veckan minns kanske att jag postade ett bidrag till veckans fototriss?

20130517-100115.jpg

Det var ett tävlinsa bidrag som nu är ett av åtta i final med motiveringen:

Den första, lite gråruggiga grönskan, snäckbildens sköna korta skärpedjup och en klassisk skylt med fina färgkontraster. En variationsrikedom jag fastnade för!e

Ni skulle göra mig så glad om ni klickade er in och röstade på mitt bidrag ” Liwet och Vardagen”. Tusen tack!

Fototriss: tema Grönt

Veckans tema kunde inte hålla mig borta från fototriss längre. Det var länge sedan jag orkade fota med ett uttalat syfte men som sagt, när inspirationen finns överallt är det inte så svårt. Här är mina tre bilder på vekckans tema. Som dessutom är mina tävlingsbidrag när veckans bästa triss vinner ett presentkort till vandrarhemmet Castanea i Stockholm.

Vår! Eller faktiskt, även hit till Gävleborg har sommaren kommit. Förhoppningsvis för att stanna.

Sen sist

De senaste 10 dygnen har varit fullproppade. Helt underbar faktiskt. Besök av min mor, stort släktkalas när Lilla A fyllde två, grillat, utelek, sol, värme, blommor, husesyn, kosläpp, uppskrapade knän och små bilturer runt om i både Hälsingland och Uppland till nära och kära. En super vecka. Och så har jag gått till baka till jobbet lite smått. Så nu vet ni. Vi har fullt upp och de där dagarna då vi egentligen inte gör mer än någon annan, ja då ids jag inte ta fram datorn. Och vet ni. Det är så skönt. Befriande.

”äkka di amma”

Barnet som om två veckor blir två är en riktig charmör. Äkka di amma, äkka pappa o Daijt me. Här behöver vi inte be om kärleken utan den kommer i form av fina ord och blöta pussar. I och för sig kan det vara så att hon inte älskar mig, mamman då hon har samma ord för sitt eget namn och mamma, men jag väljer att tro att det är mig hon älskar också. För jag hoppas hon älskar sig själv med.

Förövrigt så är snart två en underbar ålder med upptäcks lusta och kapacitet. För är det något hon är så är det kapabel, upp över öronen kapabel när humöret är det rätta. För även i den här snart tvååringen är det mycket vilja och kan själv som huserar i den lilla kroppen. Som det ska vara alltså. Och ord. De bara sprutar ur henne. Inte helt rent förvisso men pratar det gör hon i ett.

 

Älskar dig med Amma.